Amenajarea camerei celui mic: Ce covoare pentru copii sa aleg?

Amenajarea camerei celui mic: Ce covoare pentru copii sa aleg?

Încă din primii ani de viață, cei mici sunt curioși să descopere tot felul de lucruri noi fiind cu adevărat fascinați de lumea înconjurătoare. Fiecare copil are ritmul său de învățare, însă cu toții experimentează mersul de-a bușilea, iar mai apoi mersul în picioare.

Un rol important în dezvoltarea celui mic constă în crearea unui mediu propice, optim pentru creșterea sa armonioasă. Așadar, modul în care amenajăm camera copilului contează enorm pentru că această încăpere este universul său.

Camera unui copil este o altă lume – cea în care își va imagina că va lupta alături de eroul favorit împotriva dragonilor sau că el însuși este un erou.

Culorile în care zugrăvim camera îi pot stimula imaginația și creativitatea micuțului, iar felul în care amplasăm obiectele de mobilier contribuie la ambianța plăcută a încăperii.

Pentru a înveseli atmosfera am putea opta pentru amplasarea unui covor copii în cameră. Desigur, pe măsură ce puiul va crește va trebui să îl schimbi, selectând din mulțimea de covoare pentru copii de pe piață, un model care să se potrivească cu preferințele lui, dar și cu stilul camerei.

Cum aleg covorașele pentru copii ?

Mediul online este bogat în opțiuni astfel că e imposibil să nu găsești ceva care să se încadreze în bugetul stabilit și care să fie totodată pe placul micuțului tău. Dincolo de brand, producător și preț, există și alte criterii de selecție de care ar trebui să ții cont înainte de a alege covorașele pentru copii.

Iată câteva aspecte pe care să le iei în considerare:

  • Materialele

Optează pentru covoare pentru copii confecționate din materiale de calitate. Pentru a evita dezvoltarea unui mediu propice pentru acarieni, poți opta pentru covorașe de copii cu fir scurt, ușor lavabile. Covorașele de poliester au dovedit în timp o rezistență sporită la acarieni, iar cele din polipropilenă se pot întreține cu ușurință.

Nu se recomandă alegerea covoarelor din lână. Chiar dacă sunt moi și călduroase, curățarea lor se dovedește a fi un adevărat chin și pot constitui un mediu excelent pentru cultura acarienilor.

  • Culorile

Achiziționează covorul în funcție de stilul în care ai decorat camera, dar și de personalitatea  copilului. Pentru un copil energic, nu se recomandă culorile țipătoare sau nuanțe de roșu aprins deoarece îi poate influența starea, agitându-l.

De asemenea, specialiștii recomandă să eviți culorile stridente pentru că sunt obositoare pentru ochi.

Dacă cel mic este neatent și mereu grăbit, împrăștiind acuarelele sau vărsând mâncarea pe jos, nu alege covoare deschise la culoare pentru că petele dificile se vor curăța greu.

  • Modelele

Evită să alegi un model agresiv care să îl incite pe cel mic la violență. Dacă optezi pentru covorașe de copii cu eroul lui favorit, orientează-te către modele de calitate, dar acceptabile ca preț pentru că cei mici se plictisesc repede și își schimbă preferințele cu ușurință.

MyKitty, locul unde găsești covorașe pentru copii colorate

Cei de la MyKitty te așteaptă cu oferte tentante la articole pentru copii. Fie că ai nevoie de covorașe de copii sau alte accesorii pentru cel mic, pe mikitty.ro găsești o gamă largă de produse de calitate pentru creșterea armonioasă a micuțului tău.

Leave a reply