Alege sanatatea si inlatura fricile

Alege sanatatea si inlatura fricile

Pornind de la viata de zi cu zi, se pare ca multe persoane traiesc intr-un cerc al fricii, de boala, de accidente, de diverse lucruri care este evident ca se intampla, insa nu este obligatoriu sa li se intample si lor.

Se spune ca gandurile noastre atrag, precum si cuvintele rostite. Din pacate facem greseala sa ne treaca prin cap ca s-ar putea sa suferim o anumita boala, doar ca am avut un simptom asemanator cu o persoana care intr-adevar prezinta o afectiune.

Sub un anumit aspect, frica din precautie poate fi constructiva si ne poate face mult mai responsabili sau chiar vigilenti.

In momentul cand suntem constienti ca anumite actiuni in ceea ce priveste sanatatea sunt aboslut necesare, precum stilul de viata sanatos, alimentatia sanatoasa si unele analize de rutina, intervine frica de necunoscut. Din aceste considerente, unele persoane refuza categoric un consult medical.

Frica se instaureaza drept urmare a raspunsului creierului in momentul perceperii unui risc. De cele mai multe ori, frica se pare ca are unele efecte devastatoare asupra creierului iar empatia de care fiecare persoana dispune, face uneori ca temerile altei persoane sa devina treptat temeri personale.

Frica de boala este o traire, si in unele cazuri ajuta pe cel in cauza sa faca fata unei posibile situatii.

Toate fricile de care putem dispune mental nu fac altceva decat sa ne induca adevarate psihoze iar pe langa acestea pot sa produca dezastre la nivelul intregului organism.

De exemplu un ipohondru va gasi in absolut orice se intampla in jurul lui suficiente motive pentru a considera ca se regaseste intr – o situatie asemanatoare.

Toate starile create de frica sunt de fapt stari mentale care cel mai probabil nu au legatura cu starea reala a organismului.

Cand intr-adevar este evident prezent un simptom, probabil singurul care va putea diagnostica o problema sau o afectiune va fi medicul specialist.

Desi toata lumea este constienta de acest lucru, prefera sa ignore niste sfaturi bine stabilite deja si sa isi puna singuri diagnostic in functie de senzatiile pe care cred ca le au atunci cand urmaresc o emisiune Tv, citesc un articol sau pur si simplu discuta cu cineva.

De obicei atunci cand o persoana de aceeasi varsta cu a ta, de exemplu, sufera de o afectiune precum cancerul, primul lucru care iti trece prin cap este cautarea unor senzatii identice sau simptome aproximativ asemanatoare, moment in care se instaureaza frica si aceasta continua sa iti bantuie gandurile neincetat.

Nu ca am duce lipsa de cabinete medicale sau clinici ultra dotate pentru orice fel de analize, dar e mai bine sa ne macinam creierul si in unele cazuri chiar sa atragem o afectiune sau corpul nostru sa produca boala in scurt timp.

Unele persoane, dintre cele spirituale, deja sunt familiarizate cu puterea gandului, si stiu foarte bine ca gandurile noastre atrag ca un magnet si se materializeaza. De aceea este bine de luat in considerare ca orice gandim s-ar putea la un moment dat sa ne ajunga din urma.

Creierul uman functioneaza dupa niste coduri, iar atunci cand noi ii transmitem senzatia de frica pentru o anumita boala, el va produce mai devreme sau mai tarziu exact materializarea bolii la nivelul organismului.

In momentul in care in mintea ta se instaleaza o idee, vei gasi toate motivele pentru care sa crezi in ceea ce simti, lucru care va determina organismul ulterior sa simti exact ceea ce ti se parea.

Chiar daca iti pare un joc de cuvinte sau putin de neinteles, cautand cel mai mic exemplu, vei putea deduce ca o frica instalata la un moment dat la nivel mental va produce neplaceri daca nu este inalturata la timp.

Preocuparea pentru sanatatea organismului este chiar indicata, insa exagerarea unor simptome fara un diagnostic medical clar este deja destul de deplasat.

Un mare psiholog, intemeietorul psihologiei cognitive, spunea ca durerea este inevitabila, insa suferinta este optionala.

Din pacate nu putem controla in procent de suta la suta tot ce se intampla, insa in unele situatii putem beneficia de un diagnostic in faza incipienta atunci cand este cazul, putem preveni si inlatura orice frica legata de sanatatea organismului nostru prin simple controale periodice, inlaturand orice frica si avand grija in mod corespunzator de sanatatea noastra.

Continut oferit in colaborare cu Clinica Medimages Cluj !

Leave a reply