Afla cum sa iti dai seama daca telefonul nu mai functioneaza

Afla cum sa iti dai seama daca telefonul nu mai functioneaza

Uneori, puteti observa faptul ca telefonul dumneavoastra, nu mai functioneaza corespunzator, dar nu stiti care componenta are probleme. In acest ghid, explicam metodele de utilizare pentru a afla ce se intampla cu telefonul mobil, astfel incat sa puteti remedia erorile inainte de a fi prea tarziu. Mai jos, vom examina cu atentie toate optiunile posibile pentru a afla esecurile telefonului mobil, astfel incat sa puteti alege pe cel care va intereseaza cel mai mult.

Primul indicator este de a detecta performanta anormala pe telefon, cum ar fi aplicatiile si meniurile care se inchid singure. Acest lucru se poate datora unor esecuri ocazionale, dar daca reporniti telefonul si continuati sa obtineti aceste probleme, ar putea fi primul semn ca exista ceva in interiorul acestuia care nu ar trebui sa fie acolo. Vizitarea unui service telefoane Bucuresti, daca stai in capitala, iti poate salva dispozitivul mobil. Insa aceste centre de reparatii, exista in multe orase din tara, deci nu-ti fa griji.

1. Functioneaza mai lent

Daca performanta telefonului este mai lenta decat de obicei, ar putea fi cauzata de un program rau intentionat (malware), care il provoaca incetinirea functioarii. Astfel de virusi pot afecta performanta dispozitivului, care ar fi reflectata in viteza cu care se conecteaza la retea. Dar, retineti, de asemenea, ca acest lucru ar putea fi si din cauza anumitor actualizari ale sistemului de operare, dupa cum a recunoscut recent Apple. Este iPhone-ul mai lent? Apple recunoaste pentru prima data ca incetineste in mod deliberat telefoanele.

2. Supraincalzire

Daca observati ca dispozitivul este prea fierbinte, mergeti la cei care se ocupa de service pentru mobil. Nu trebuie sa te ingrijorezi daca telefonul tau are un sistem de operare iOS, exista numeroase service-uri de reparatii iPhone. Important este sa mergi cat mai curand, pentru ca telefonul sa isi reia cursul normal.

3. Bateria se termina inainte de termen

Acelasi motiv care cauzeaza supraincalzirea poate declansa uzura bateriei. Este posibil ca acest efect sa se datoreze si unei actualizari de sistem care a afectat mersul normal al telefonului, dar daca schimbarea este prea drastica, este bine sa luati in considerare vizitarea unui service pentru telefoane.

4. Pop-up-uri

Asa-numitele „pop-up-uri” sunt adesea un semn inconfundabil ca ceva nu este in regula. Ca si in cazul computerelor, unele programe malware genereaza pop-up-uri care va invita sa efectuati diferite actiuni.

5. Achizitii suspecte si aplicatii

De unde a aparut noua aplicatie care arata ecranul telefonului? Consumul de date a crescut in aceasta luna? Este important sa verificati aceste lucruri, daca observati aplicatii sau achizitii pe care nu le recunoasteti.

Ce sa fac?

Instalati un antivirus mobil de incredere (unele sunt gratuite), dezinstalati aplicatiile pe care nu le-ati instalat, protejati-va telefonul cu o parola greu de descifrat, nu descarcati aplicatii din surse necunoscute, fereste-te sa dai click pe “pop-up-uri”!

In zilele noastre, avem acces facil la centrele de reparat telefoanele. Daca observati orice lucru care va pune pe ganduri, legat de functionarea optima a dispozitivului mobil, recomandat este sa va indreptati catre cei avizati, care se ocupa cu acest lucru.

Leave a reply