Adapostul porumbeilor – intretinere si recomandari

Adapostul porumbeilor – intretinere si recomandari

Pentru sanatatea porumbeilor sunt necesar de avut in vedere doua aspecte cruciale si anume alimentatia si arhitectura adaposturilor. Toti columbofilii stiu ca adapostul porumbeilor trebuie sa fie ferit de umezeala si ca ventilatia acestuia este importanta de asemenea.

Cum trebuie sa fie un adapost pentru porumbei

In principiu, un adapost optim ofera fiecarei pasari in parte un spatiu de 0,3 metri cubi de aer. Cei mai experimentati din fire spun ca un adapost perfect este cel impartit in 3 zone, una pentru crescatori, una pentru pasarile tinere si nu in cele din urma, una pentru porumbeii maturi. In plus, adapostul in cauza trebuie sa fie suficient de inalt pentru usurinta crescatorilor de a curata zona.

Pentru a evita problemele cu aerul umed, excesul de umiditate, este de preferat ca adapostul sa fie ridicat de la pamant, sa aiba o inaltime ce permite aerului sa circule si dedesubt.

La capitolul acoperis vorbim despre necesitatea ca acesta sa fie inclinat din fata in spate, astfel incat apa sa se scurga si sa nu se acumuleze. In centrul placii de aterizare ar trebui sa fie si trapa de acces.

Accesorii de calitate

De asemenea, importante sunt si acele cateva accesorii columbofile care mentin curatenia in adapost. Vorbim despre recipientele pentru hrana si apa ce pot doza ratia primita. In functie si de numarul de pasari, acestea pot fi cele pe lung, din lemn sau clasice si accesibile recipiente din plastic. Hranitoarele, fie ele la comun sau individuale, pot fi achizitionate din magazinele de profil cum este spre exemplu produsecolumbofile.ro.

Trebuie evitata igrasia, intrucat aceasta nu este benefica pasarilor. Igrasia apare si daca razele soarelui nu sunt suficient de puternice si nu ajung in adapost peste tot. Aici tine de locul de amplasare al adapostului. Poate parea lipsit de importanta, dar in realitate specialistii spun ca porumbeii care traiesc intr-un mediu curat, igienizat si uscat nu se imbolnavesc prea des.

Controlul conditiilor in adapost conteaza si in ceea ce priveste curatenia frecventa. O data pe saptamana igienizarea spatiului este imperativ necesara.

Altfel spus, eforturi mici in fiecare zi mentin pasarile sanatoase. Pana la urma sunt aceleasi principii sanatoase ca si in cazul uman: mancare buna, suficienta, apa la discretie, un loc in care au parte de curatenie, mediu uscat si cu lumina naturala abundenta.

Descopera ofertele la produsele pentru porumbei in magazinul online Radu Duo.

Leave a reply