Cum prepari un espresso absolut delicios?

Cum prepari un espresso absolut delicios?

Ne place sa ne rasfatam si in acest sens avem chiar ritualuri pe care le respectam in conformitate. Ma refer aici strict la cafea si savurarea acesteia. Ca si ceaiul, aceasta este disponibila pe piata in diverse sortimente. Astfel, fiecare poate alege sa consume cafeaua in cantitatea si tipul dorit. Ce farmec ar mai avea acest lucru daca nu am avea aceasta posibilitate?

In articolul de astazi mi-am propus sa va vorbesc despre espresso si tot ce tine de acesta, incepand de la modul de preparare, pas cu pas, si pana la felul in care il puteti savura.

Tot ce trebuie sa stii despre espresso

Obisnuiesti sa consumi cafea espresso? Este adevarat ca obtinerea acestei bauturi presupune un proces mai complex decat al cafelei obisnuite, insa esenta este si una mai deosebita. Ca sa poti sa o prepari ai nevoie de o modalitate prin care sa scoti tot ce este mai bun din boabele de cafea.

Nu intotdeauna reusesti sa obtii aroma dorita, cel putin nu atunci cand nu dispui de un aparat destinat acestui scop. Variabile sunt nenumarate, la fel ca si lucrurile care ar putea sa ”contribuie” pentru ca respectiva ceasca de cafea espresso sa nu iasa tocmai cum te-ai fi asteptat.

O cafea pe care o poti numi espresso in adevaratul sens al cuvantului este cea care este preparata numai cu ajutorul unui echipament inalt calitativ. Pentru asta ai nevoie de cafea proaspat prajita (pe care o poti cumpara din magazine de specialitate, precum este livadacuceai.ro), dar si de putina experienta in preparare. Nu este ceva neobisnuit sa nu reusesti din prima sa obtii un espresso bun. Trebuie sa inveti sa te bucuri de fiecare incercare.

Echipamentele de care ai nevoie in acest sens sunt: espressorul, rasnita cu care vei macina boabele (aceasta trebuie sa aiba un grad de macinare potrivit pentru espresso), tamperul si suportul pentru acesta.

Care sunt pasii de parcurs in vederea obtinerii unei cafele espresso de calitate?

#1. Recomandat este sa pornesti aparatul de cafea din timp pentru ca acesta sa se incalzeasca. Nu uita sa atasezi si portafiltrul la espresor pentru a se incalzi la randul sau. In cazul in care aparatul include raft pentru cesti, pune-le si pe acestea, iar daca nu, le poti incalzi cu putin apa fierbinte. In acest fel vei putea savura un espresso fierbinte si nu unul care se va raci inainte de a lua prima gura macar.

#2. Urmeaza sa pregatesti tot pentru preparare. Astfel, asigura-te ca stergi bine portafiltrul, dar si sita cosului. Nu lasa in urma nici un fel de urme de cafea de la cestile pregatite anterior.

#3. Trebuie sa macini cafeaua inainte de a incepe prepararea propriu-zisa. Pregateste deci o cantitate de aproximativ 14 grame de cafea pe care sa o pui in sita dubla, daca doresti sa prepari unul dublu.

#4. Urmatorul pas consta in nivelarea cafelei in mod uniform.

#5. Aseaza tamperul in portafiltru si pozitioneaza-l direct perpendicular pe acesta. Dupa ce apesi ferm, nu uita sa ridici tamperul usor pentru a netezi suprafata cafelei.

#6. Inainte de a face ceasca de cafea espresso, asigura-te ca ai dat afara din aparat surplusul de apa si resturile de cafea ramase pe sita de dispersie.

#7. Aseaza ceasca la locul destinat si porneste espressorul care ar trebui sa includa si un cronometru.

Dupa ce s-a preparat cafeaua, o poti savura linistit in confortul spatiului propriu, alaturi de  biscuitele preferat sau simplu, dupa bunul plac.

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *