Brasov, orasul “coroana” din Romania

Brasov, orasul “coroana” din Romania

Brasov

Nicio vizita in Romania nu poate sa omita de pe lista Brasov, un oras din Transilvania. Acesta este situat central pe teritoriul tarii si este inconjurat de Muntii Carpati, care contribuie la atmosfera de atemporalitate. Germanii, care s-au stabilit in oras inca din secolul al 13-lea au adus cu ei abilitati de artizanat si un entuziasm sporit pentru comert, ambele permitandu-le sa acumuleze averi in Brasov, ora situat convenabil pe o ruta comerciala.

Ca si alte orase comerciale din Europa Centrala si de Est, atractivitatea Brasovului se datoreaza, in parte, acestor comercianti timpurii care au crescut statutul orasului cetate.  Unele dintre eforturile de imbunatatire a structurilor de aparare ale orasului raman inca ca o parte a peisajului urban si contribuie la varietatea de stiluri arhitecturale din mai multe perioade istorice. Din cauza acestei bogatii, Brasovul a fost cunoscut sub numele de Orasul Coroana. Astazi, acesta continua sa poarte coroana sa ca una dintre destinatiile de calatorie cele mai atractive din Romania.

Brasov este asociat cu legenda lui Dracula prin intermediul Castelului Bran, cunoscut de unii drept Castelul lui Dracula.

Puncte de atractie pentru visit Romania in Brasov: castele si fortarete

Castelul Bran – nu este, de fapt, in orasul Brasov, ci mai degraba, este situat in apropiere de orasul Bran. Cu toate acestea, fiind unul dintre cele mai iubite castele ale Romaniei, adevenit si unul dintre principalele motive pentru vizitatorii care ajung la Brasov. In primul rand, Castelul Bran se remarca ca un punct important pentru calatorii.

Poarta Ecaterinei si Poarta Schei – Aceste porti sunt situate una langa cealalta. Poarta Ecaterinei este poarta cea mai veche si cea care adaposteste si un muzeu. Poarta Schei dateaza din secolul al nouasprezecelea si a fost construita cu scopul de a facilita cantitatile mari de trafic pe care le accesa Brasovul la acel moment.
Cetatea Brasov – O constructie transformata in restaurant, era parte a sistemului extern de structuri defensive a Rasnovului si dateaza din secolul al 16-lea.
Bastionul Graft – Patru niveluri recent renovate ale Bastionului Graft au devenit gazda pentru vizitatori, cu expozitii de artefacte medievale inedite.

Turnul Alb si Turnul Negru – Ambele turnuri permit vederi splendide ale zonei inconjuratoare pentru vizitatorii care cauta placerea. Turnul Alb are doua sute de pasi pana in varf, in timp ce acoperisul Turnului Negru, care este, de asemenea un muzeu, se realizeaza prin scalarea unei serii de scari.

Biserici, catedrale si manastiri

Biserica Neagra – a fost construita de germanii care s-au stabilit in regiune si este acum o biserica luterana. Este renumita ca fiind cea mai mare biserica gotica din Romania, iar prezenta sa domina orasul vechi Brasov.
Biserica Sf. Bartolomeu dateaza din secolul al treisprezecelea si este cea mai veche biserica din Rasnov.

Leave a reply